DLA ZASPOKOJENIA CIEKAWOŚCI

Dla zaspokojenia ciekawości czytelnika przytoczę strukturę spożycia mięsa i przetworów w 1975 roku. Otóż łączne dostawy, bez tzw. samozaopatrzenia, ale wraz z gastronomią i tzw. spożyciem zbiorowym, a więc stołówkami, szpitalami, szkołami itp., wyniosły w prze­liczeniu na 1 mieszkańca 52 kg, z tego 1 kg przypadł na szynkę, baleron i polędwicę, 2,6 kg na pozostałe wyroby grupy I, 18,8 kg na mięso, 7,3 kg na podroby, 4,3 kg na drób, reszta (18 kg) na inne wędliny i kon­serwy. Po odliczeniu stołówek i gastronomii, a także sprzedaży w różnego rodzaju bufetach rzeczywiste do­stawy na rynek w przeliczeniu na 1 mieszkańca ule­głyby znacznej obniżce.

Witaj! Jest to blog poświęcony tematyce technicznej, na którym chciałabym podzielić się z wami swoją pasją. Tematyka ta jest bardzo bliska mojemu sercu - stąd decyzja o prowadzeniu bloga. Chciałabym, abyś świetnie bawił się czytając moje wpisy 🙂
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)